A Magyar Getoechnikai Egyesület 2012-ben alakult, mint az ISSMGE hivatalos magyarországi tagszervezete. Korábban ezt a szerepet az MTA keretein belül működő ISSMGE Magyar Nemzeti Bizottság látta el, azonban az akadémián a működés feltételeit egyre nehezebb volt biztosítani, ezért alakult át egyesületté. A korábbi célokkal megegyezően elsősorban a tudományos életre öszpontosítunk, azonban az ISSMGE technikai biztosságain (TC) keresztül páratlan lehetőség nyílik a szakmai életben történő részvételre is. A legtöbb európai szabvány készítésében, és itt elsősorban az Eurocode-ra gondolunk, a TC-k aktívan részt vesznek. A szabványalkotáson felül a TC-k 4 évente rendeznek tematikus konferenciákat, aminek mindig rendkívül magas a szakmai színvonala. Mindemellett kétévente kerül megrendezésre európai illetve világkonferencia, de ami a fiataloknak érdekesebb lehet, hogy a 35 éven aluliaknak évente van lehetőségük az európai konferencián részt venni. Ezeken a fiatal, hangulatukban is sokkal kötetlenebben konfernciákon nagyszerű ismertségekre lehet szert tenni. Konferencia részvételre az ISSMGE alapítványánál lehet pályázni rendszeresen, de aki egy TC munkájába aktívan be tud kapcsolódni, annak az Egyesület is szívesen nyújt támogatást.

A Magyar Geotechnikai Egyesület hivatalos adatai

Székhely: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.

Adószám: 18290141-1-43

Nyilvántartási szám: 14839

Bankszámlaszám: K&H Bank 10400872-50526672-68521003

Az Egyeülsetbe a Jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet belépni.