Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga! 


A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben

2020. február 14-én 14 órai kezdettel rendezi a

XXVI. Széchy Károly Emlékülést


az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

Szomorú szívvel búcsúzunk szakmánk kiemelkedő egyéniségétől, a MAÚT alapító tagjától, kollégánktól, barátunktól, Dr. Boromisza Tibortól.

Temetése a csatolt gyászjelentés szerint május 30-án lesz.

Meghívó

5. Kézdi Árpád Konferencia

 

2019. május 27.

Tisztelettel meghívjuk a BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék, a Magyar Geotechnikai Egyesület és az MMK Geotechnikai Tagozata által közösen megszervezésre kerülő

5. Kézdi Árpád Konferenciára,

melynek helyszíne a

BME „K” épület Díszterme.

Tisztelt Kollégák!

 

Az ISSMGE nemzetközi felmérést végez a geotechnikában előforduló túltervezéssel kapcsolatosan, melyhez szeretnénk a segítségét kérni.
Néhány hétköznapi, leegyszerűsített mintapéldán keresztül szeretnék felmérni, hogy az egyes szabványi környezetekben, az adott ország nemzeti mellékletét és mérnöki gyakorlatát is figyelembe véve, hogyan alakulnak teherbírási és használhatósági határállapotok.

A kérdőív kitöltése önkéntes alapon történik, és teljesen anonim.

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga! 

 

A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben

2019. február 8-án 14 órai kezdettel rendezi a

XXV. Széchy Károly Emlékülést az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

 

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga!

 

 

Ezennel meghívjuk a Magyar Geotechnikai Egyesület soron következő Közgyűlésére, melyre

2019. január 9-én

14 órakor

(szerdán) kerül sor a

BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék Kézdi Árpád Termében.

(1111 Budapest, Műegyetem rkp 3. mfszt. 21.)

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga!

 

Az Egyesület elnökségének mandátuma 2019 június 23-án lejár, így az alapszabály értelmében jövőre tisztújító közgyűlés összehívása szükséges. Az egyszerű és gördülékeny lebonyolítás érdekében az Elnökség úgy határozott, hogy a tisztújító közgyűlést az év elején esedékes éves közgyűlés alkalmával fogja megtartani, 2019. január 9-én. A pontos időpontot később fogjuk kihirdetni.

 

A választás lebonyolítására az Elnökség Czap Zoltánt kérte fel, ő a Jelölő Bizottság Elnökeként 2019. január 7-ig várja a tagság javaslatait az elnök, alelnök és titkár személyére. Jelölni az Egyesület bármely természetes személy rendes tagját lehet, a jelöléseket az Egyesület e-mail címén (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet megtenni. A határidő lejártát követően további jelölésre már nem lesz lehetőség.

 

 

Tisztelettel,

 

Dr. Mahler András

Elnök

 

 

Dr. Koch Edina

Alelnök

 

Huszák Tamás

Titkár/Secretary

 

 

Kedves Tagtársak!

 

A Magyar Geotechnikai Egyesület november 21-én, szerdán 16:00 órától tudományos előadást szervez, melynek fő témája a 2011-es földrengést követően megsérült fukushimai reaktorépület helyreállítási kérdései.

 

Helyszín: BME „K” épület mfsz.21. – Kézdi Terem (1111 Bp. Műegyetem rkp. 3.)

Előadó: Prof. Ikuo Towhata

Előadás címe: Activities to solve the nuclear accident problems at Fukushima No.1 Power Station durint the 2011 earthquake and tsunami disaster.

 

Az előadásra minden tagunkat szeretettel meghívjuk!

A részvétel ingyenes.