Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020 február 20-án méltósággal viselt  betegség után 87 évesen elhunyt

 

 dr. Paál Tamás

 

Széchy-díjas kollégánk.

 

Búcsúztatására 2020 március 5-én 14:30-kor kerül sor a Farkasréti temetőben. Ugyanaznap 17 órakor hálaadó szentmisében köszönjük meg életét a Cisztercu Szent Imre templomban (XI. Villányi út 25).  

 

 

dr. Paál Tamás életútja

Gyásztávirat

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga! 


A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben

2020. február 14-én 14 órai kezdettel rendezi a

XXVI. Széchy Károly Emlékülést


az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

Szomorú szívvel búcsúzunk szakmánk kiemelkedő egyéniségétől, a MAÚT alapító tagjától, kollégánktól, barátunktól, Dr. Boromisza Tibortól.

Temetése a csatolt gyászjelentés szerint május 30-án lesz.

Meghívó

5. Kézdi Árpád Konferencia

 

2019. május 27.

Tisztelettel meghívjuk a BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék, a Magyar Geotechnikai Egyesület és az MMK Geotechnikai Tagozata által közösen megszervezésre kerülő

5. Kézdi Árpád Konferenciára,

melynek helyszíne a

BME „K” épület Díszterme.

Tisztelt Kollégák!

 

Az ISSMGE nemzetközi felmérést végez a geotechnikában előforduló túltervezéssel kapcsolatosan, melyhez szeretnénk a segítségét kérni.
Néhány hétköznapi, leegyszerűsített mintapéldán keresztül szeretnék felmérni, hogy az egyes szabványi környezetekben, az adott ország nemzeti mellékletét és mérnöki gyakorlatát is figyelembe véve, hogyan alakulnak teherbírási és használhatósági határállapotok.

A kérdőív kitöltése önkéntes alapon történik, és teljesen anonim.

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga! 

 

A Magyar Geotechnikai Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésben

2019. február 8-án 14 órai kezdettel rendezi a

XXV. Széchy Károly Emlékülést az MTA Széchényi téri székházának nagytermében.

 

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga!

 

 

Ezennel meghívjuk a Magyar Geotechnikai Egyesület soron következő Közgyűlésére, melyre

2019. január 9-én

14 órakor

(szerdán) kerül sor a

BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék Kézdi Árpád Termében.

(1111 Budapest, Műegyetem rkp 3. mfszt. 21.)

Tisztelt Tagtársunk!

Kedves Kolléga!

 

Az Egyesület elnökségének mandátuma 2019 június 23-án lejár, így az alapszabály értelmében jövőre tisztújító közgyűlés összehívása szükséges. Az egyszerű és gördülékeny lebonyolítás érdekében az Elnökség úgy határozott, hogy a tisztújító közgyűlést az év elején esedékes éves közgyűlés alkalmával fogja megtartani, 2019. január 9-én. A pontos időpontot később fogjuk kihirdetni.

 

A választás lebonyolítására az Elnökség Czap Zoltánt kérte fel, ő a Jelölő Bizottság Elnökeként 2019. január 7-ig várja a tagság javaslatait az elnök, alelnök és titkár személyére. Jelölni az Egyesület bármely természetes személy rendes tagját lehet, a jelöléseket az Egyesület e-mail címén (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet megtenni. A határidő lejártát követően további jelölésre már nem lesz lehetőség.

 

 

Tisztelettel,

 

Dr. Mahler András

Elnök

 

 

Dr. Koch Edina

Alelnök

 

Huszák Tamás

Titkár/Secretary